Garnaalkroketten: Proef en Bereid een Belgische Delicatesse

Dompel jezelf onder in de verfijnde smaken van de Belgische keuken met dit onweerstaanbare garnaalkroketten recept. Deze krokante en romige delicatesse wordt gekenmerkt door zijn rijke vulling van sappige garnalen en zijn goudbruine korst, wat het tot een favoriet voorgerecht maakt voor zowel lokale fijnproevers als internationale gasten.
We beginnen met het creëren van een smaakvolle vulling en eindigen met het frituren van de kroketten tot perfectie. Daarnaast delen we enkele geheime tips en trucs om ervoor te zorgen dat jouw garnaalkroketten de show stelen, zoals het kiezen van de beste garnalen en het toevoegen van extra textuur aan de korst.

Waar wacht je nog op? Laat je inspireren door dit recept en serveer je gasten een onvergetelijke Belgische delicatesse. Smakelijk eten! 

Garnaalkroketten

recipe photo
Categorie: Voorgerechten
Kooktijd: 2 h 45 min
Porties:
15
Keuken: Belgische Keuken
Prijs: Duur

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Breng de visfumet aan de kook met het garnaalafval en laat het ongeveer 15 minuten sudderen.
  2. Zeef het garnaalkookvocht en vang het op in een andere pan.
  3. Bind het gezeefde garnaalkookvocht met de blanke roux en roer goed door om klontjes te voorkomen.
  4. Voeg de liaison (mengsel van eierdooiers en room) toe aan de saus en roer goed door.
  5. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe aan de saus. Voeg ook de gemalen Gruyère kaas, zout en peper toe en roer goed.
  6. Voeg de gepelde garnalen toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  7. Stort het mengsel uit op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en laat het opstijven in de koelkast, ongeveer 2 uur.
  8. Snijd het opgesteven mengsel in gelijke porties en rol ze in een cilindervorm.
  9. Paneer de kroketten in Engelse stijl: haal ze eerst door bloem, dan door losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.
  10. Frituur de kroketten in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.

Tip!
Voor een extra krokante korst, paneer de kroketten twee keer. Nadat je de kroketten eerst hebt gepaneerd in Engelse stijl (bloem, losgeklopte eieren en paneermeel), laat ze dan even rusten in de koelkast voor ongeveer 15 minuten. Vervolgens haal je ze nog een keer door de losgeklopte eieren en het paneermeel. Dit zorgt voor een dikkere, krokantere korst rondom de kroketten.

Bovendien, zorg ervoor dat je de frituurolie op de juiste temperatuur hebt, ongeveer 175-180°C (345-356°F), voordat je de kroketten frituurt. Als de olie te heet is, zullen de kroketten aan de buitenkant te snel bruin worden terwijl de binnenkant nog niet goed verwarmd is. Als de olie te koud is, worden de kroketten te vet omdat ze langer in de olie moeten blijven om gaar te worden.

Een laatste tip: zorg ervoor dat je garnalen vers en van goede kwaliteit zijn, aangezien dit de smaak van je kroketten aanzienlijk zal beïnvloeden. Succes en eet smakelijk! 
facebook twitter linkedin reddit whatsapp e-mail