Gevulde Pasta-schelpen met Romige Mornay Saus en Spinazie

Welkom bij ons heerlijke recept voor Romige Gevulde Pastaschelpen met Spinazie en een weelderige mix van drie kazen. Dit smakelijke gerecht is een lust voor zowel de ogen als de smaakpapillen en zal je zeker bekoren tijdens je volgende diner. Ontdek hoe de romige Mornay-saus de delicate pastaschelpen omhult, samen met de gezonde en voedzame verse spinazie, en de combinatie van smeltende Gruyère, Emmentaler en cheddar kazen zorgt voor een onweerstaanbaar comfortgevoel bij elke hap.

Of je nu een pasta-liefhebber bent, een vegetarische maaltijd zoekt of gewoon zin hebt in een culinaire traktatie, deze romige gevulde pastaschelpen zullen gegarandeerd aan al je verwachtingen voldoen. Niet alleen is dit recept eenvoudig te bereiden, maar het biedt ook een elegante presentatie die je gasten versteld zal doen staan bij speciale gelegenheden.

Ontdek de perfecte balans tussen romige, hartige en pittige smaken, en geniet van een maaltijd die zowel comfortabel als verfijnd is. Of je het nu als hoofdgerecht serveert of als een indrukwekkend bijgerecht, dit gerecht zal zeker een blijvende indruk achterlaten.

Lees verder voor het volledige recept en laat je verrassen door de harmonieuze smaken van Romige Gevulde Pastaschelpen met Spinazie en Drie Kazen. 

Gevulde Pasta-schelpen met Romige Mornay Saus en Spinazie

recipe photo
Categorie: Pasta
Kooktijd: 25 min
Porties:
4
Keuken: Italiaanse Keuken
Prijs: Goedkoop

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar zorg dat ze nog stevig zijn (al dente). Giet af en zet opzij.
  2. Was de verse spinazie grondig en laat uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn en licht goudbruin van kleur.
  4. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en bak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Voeg naar smaak ook marjolein toe. Zet opzij.
  5. Voor de Mornay-saus, smelt de boter in een pan op laag vuur.
  6. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde om een roux te vormen.
  7. Voeg geleidelijk de melk toe aan de roux en blijf goed roeren tot je een gladde saus krijgt.
  8. Voeg de geraspte Gruyère, Emmentaler en cheddar kaas toe aan de saus en roer goed totdat de kazen volledig zijn gesmolten en de saus een romige consistentie heeft gekregen. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  9. Optioneel: Voeg fijngesneden rode peper toe aan de saus als je wat extra pit wilt.
  10. Meng de romige Mornay-saus met de gebakken spinazie.
  11. Vul de gekookte pastaschelpen royaal met de romige spinazie-kaassaus.

Serveer de heerlijke gevulde pastaschelpen met romige Mornay-saus en spinazie direct op het bord. Je kunt eventueel nog wat extra geraspte kaas en verse kruiden zoals peterselie of basilicum toevoegen als garnering. Geniet van de maaltijd! 
facebook twitter linkedin reddit whatsapp e-mail